Abonnement opzeggen: is dat per se nodig als ik een tijdje mijn telefoon niet gebruik?

Als je van plan bent een tijdje jouw telefoon niet te gebruiken, wil je misschien je abonnement opzeggen. Maar hier zitten veel nadelen aan, zo raak je dan bijvoorbeeld je telefoonnummer kwijt. Wat zijn de mogelijkheden om bijvoorbeeld je Sim Only abonnement te pauzeren?

Het is niet mogelijk om een abonnement te pauzeren. Dat je dus tijdens de gepauzeerde periode geen abonnementskosten betaalt en later het abonnement dus weer kunt hervatten. Er zijn wél andere maatregelen die ervoor zorgen dat een abonnement opzeggen niet nodig is. Simyo legt het uit.

In de hele EU bellen en internetten uit je bundels

Overweeg je jouw abonnement te stoppen omdat je een tijdje in een ander EU-land bivakkeert? Je kunt tegenwoordig dan gewoon je bundels blijven gebruiken. Ook in Spanje of Noorwegen, of een willekeurig ander EU-land. Om deze reden hoef je jouw abonnement dus niet op te zeggen.

Abonnement opzeggen of aanpassen?

Ben je voor langere tijd niet in de EU? Dan wil je misschien alsnog je abonnement opzeggen. Ook dan hoeft dat niet per se nodig te zijn. Bij veel providers kun je jouw bundels aanpassen. Zo is het bij Simyo mogelijk om de internetbundel uit te zetten. Je bent dan een miniem bedrag per maand kwijt, maar raakt niet je telefoon kwijt. Ook blijf je tóch bereikbaar. Iets dat je familie misschien wel fijn vindt als je zo ver van huis bent! Ben je weer in het land? Dan kun je gewoon weer een internetbundel nemen. Dat is geen probleem.

Een andere mogelijkheid: overstappen op Prepaid

Zit je er écht niet op te wachten dat je tijdens een bepaalde periode abonnementsgeld betaalt terwijl je jouw telefoon niet gebruikt? Het is begrijpelijk dat je jouw telefoonnummer niet kwijt wil raken. Om deze tóch te behouden kun je dan overstappen op Prepaid. Hoe dat precies werkt, dat lees je op het Simyo Blog.

Dit is zeker een optie als jouw Sim Only abonnement maandelijks opzegbaar is. Bij een jaarcontract zit je vast aan de einddatum van je contract, wat weer een nadeel is als je wil overstappen naar Prepaid. Omgekeerd overstappen, van Prepaid naar Sim Only, kan op elk moment. Ideaal dus als je na een tijdje weer terug in Nederland bent.

Je abonnement opzeggen? Dat is, zoals je kon lezen, dus heus niet altijd nodig. Je blijft zo altijd bereikbaar, ook in het buitenland. Zeker in de EU is het nu genieten geblazen: je kunt in elk EU-land alle bundels gebruiken die je thuis ook gebruikt. Dan is een abonnement opzeggen niet meer nodig, toch? Nee, dan kun je juist lekker WhatsAppen met je ouders, Facetimen met je vrienden en foto’s delen met het thuisfront.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie