5 augustus 2014 Beste sim only provider

05 augustus 2014

Veel consumenten vragen zich vaak af wie nou de beste sim only provider is. Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat dit toch wel afhankelijk is per persoon. Er zijn wel diverse factoren die een bepaalde provider op een bepaald gebied beter maken als bijvoorbeeld de netwerkdekking, maar ook dit blijft een persoonlijke keuze. Om jouw beste sim only provider te vinden kun je het beste een vergelijking maken, websites als bijvoorbeeld goedkoopste-simonly.com helpen jou hierbij!

Verschillende providers en netwerkdekking

Door het ruime aanbod aan sim only providers ziet de consument vaak door de bomen het bos niet meer. Een snelle en geschikte keuze maken blijkt behoorlijk lastig te zijn. Want op welke punten moet je nou letten en wat zijn minder belangrijke zaken? Een belangrijke factor kan de netwerkdekking zijn. In principe zijn er maar 3 keuzes op dit gebied, dit komt doordat er maar 3 netwerken in Nederland zijn en deze worden beheerd door KPN, Vodafone en T-Mobile. De rest van de providers als onder andere Simpel, Simyo en Tele2 maken gebruik van 1 van deze 3 netwerken.

KPN en Vodafone hebben een beduidend beter netwerk als T-Mobile. Dit komt doordat KPN en Vodafone een netwerk hebben met een lagere frequentie en een lagere frequentie zorgt doorgaans voor een breder en beter bereik. Overigens hoeft niet iedereen rekening te houden met de dekking van het netwerk, dit zal alleen merkbaar zijn in bepaalde gebieden. Bent u woonachtig in bijvoorbeeld Amsterdam, dan is het netwerk van T-Mobile ook prima.

Ondanks dat Vodafone een zelfde soort netwerk biedt als KPN is het mogelijk dat er in bepaalde gebieden problemen optreden. Dit is voornamelijk rond de grens met Duitsland en komt doordat Vodafone ook opereert in Duitsland. Het kan dan ook voorkomen dat u verbonden wordt met het netwerk in Duitsland in plaats van het Nederlandse netwerk.

Vergelijk voor de juiste keuze

Vergelijk om de juiste keuze te kunnen maken wat betreft de beste sim only provider. Let op zaken als netwerkdekking, maar kijk ook naar andere voordelen. Hierbij kunt u onder andere denken aan gratis onderling bellen of de houdbaarheid van niet verbruikte tegoeden. Nadat je een selectie hebt gemaakt van de providers die aan jouw wensen voldoen kun je een vergelijking maken op basis van de maandelijkse kosten.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie