03 januari 2013 Geen roamingkosten Benelux?

3 januari 2013

Luc Willems, de adjunct-secretaris-generaal van de Benelux Unie, wil dat de Benelux unie de mogelijkheid onderzoekt om één gezamenlijke telecom zone te vormen. Hierdoor zullen de roamingkosten vervallen hetgeen goed is voor de economie, het tourisme en voor de inwoners in de grensstreken. Ook zal de gezamelijke Benelux Telecomzone een meer concurrerende positie kunnen innemen ten opzichte van landen zoals Frankrijk en Duitsland.

Tijdens een Belgisch radioprogramma heet Luc Willems dit streven van de Benelux unie uitgesproken waardoor de onderlinge roamingkosten tussen België, Nederland en Luxemburg in de nabije toekomst kunnen vervallen. Binnen de gehele Benelux telecomzone kan je dan tegen locaal tarief bellen. Een gesprek van Groningen naar Luxemburg zal dan net zo voordelig zijn als een gesprek van Amsterdam naar Amstelveen.

Willems ziet de gezamelijke Benelux Telecomzone als een proeftuin voor de Europese Unie. Ook al is de stap voor één gezamelijke Europese telecomzone nog wel erg ver weg.  Het is echter van groot belang dat de gezamelijke Benelux telecomzone een geslaagd succes gaat worden zodat de Europese unie hier een voorbeeld aan kan nemen.

Al in 2008 werd in de Nederlandse politiek een voorstel gedaan om te experimenteren met één uniform tarief binnen de Benelux. Ook heeft EC-commissaris Neelie Kroes veel in het werk gesteld om de  roamingkosten binnen de Benelux te verlagen. Dit jaar gaat de Benelux Unie een uitgebreid onderzoek starten naar de mogelijkheden van een gezamelijke Benelux telecomzone.

Bron: Benelux Unie

 

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie