Home / Sim only of een abonnement?

Sim only of een abonnement?

23 juli 2014

Rondom de mobiele telefonie kan er een keuze worden gemaakt uit drie mogelijkheden. Het gaat daarbij om een sim only, een abonnement of prepaid. Van deze laatste optie wordt echter nog maar weinig gemaakt. Wat is het verschil tussen een sim only en een abonnement, en welke voordelen hebben deze twee opties?

Een sim only

Een sim only is erg handig wanneer je over een nieuw abonnement wilt beschikken, maar geen nieuwe telefoon nodig hebt. Er wordt dus een abonnement afgesloten zonder telefoon. Het is dan mogelijk om gewoon gebruik te blijven maken van je oude toestel. Het voordeel van sim only is dat de maandelijkse prijs een stuk lager ligt. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat er geen telefoon bij wordt gekocht.

Een abonnement met telefoon

Het is natuurlijk ook mogelijk om een abonnement te kiezen met telefoon. Het is daarbij belangrijk om goed te realiseren dat de maandelijkse prijs een stuk hoger zal liggen. Wanneer je maandelijks de prijzen laag wilt houden, wordt er aangeraden om te kiezen voor een sim only. Zo kun je zelf kiezen van welke telefoon je gebruik gaat maken. Bijvoorbeeld een iPhone 6 met sim only abonnement.

Aanbieders

Er zijn diverse aanbieders te vinden waarbij het mogelijk is om een sim only abonnement af te sluiten. Door deze aanbieders en de kosten met elkaar te vergelijken kun je een zo voordelig mogelijke keuze maken. Bijvoorbeeld bij Tele 2, Hollands Nieuwe, Telfort, Hi, T-Mobile of Ben. Natuurlijk kun je ook een gewoon iPhone 6 met abonnement af sluiten, maar dit is vrijwel altijd duurder.