Wat doet BKW

Wat doet Belkostenwijzer

Belkostenwijzer is een frisse en onafhankelijke onderneming die eerlijke informatie geeft over de ondoorzichtige telecombranche in Nederland. Belkostenwijzer is dé bron voor informatie betreffende de tarieven en “de kleine lettertjes” die mobiele telefonieproviders hanteren.

Belkostenwijzer geeft onafhankelijke informatie aan alle consumenten die door de bomen het bos niet meer zien.

Abonnementen vroeger

Telefoon abonnementen zijn beschikbaar vanaf het begin dat de mobiele telefoon aan te schaffen was. In het hele begin bestonden deze abonnementen alleen uit een aantal belminuten, sms’en was immers nog niet mogelijk.
Iets later, toen er ook gesms’t kon worden kregen de telefoon abonnementen al een iets dynamischer karakter. Op dit moment was het mogelijk om een totaal aantal minuten te kiezen die te gebruiken waren voor bellen en sms’en. Of om een specifiek aantal bel minuten naast een specifiek aantal sms minuten te kiezen.

Abonnementen nu

Tegenwoordig heb je naast een standaard abonnement met een aantal minuten ook nog de keuze om een mobiel internet abonnement af te sluiten en dan zijn er vaak ook nog tal van bundels die hieraan toegevoegd kan worden. Bij het aantal minuten moet je een keuze maken uit bel en sms minuten en bij het mobiel internet is het nodig om te bepalen hoeveel internet je zal gebruiken per maand.

De bundels zijn er eigenlijk voor bedoeld dat als je een maand meer data of minuten gaat gebruiken, dat je deze dan een maandje kunt aanzetten zodat niet alle kosten buiten de bundel vallen.

Wij zijn van mening dat deze hoeveelheid aan keuze, waarbij elke provider ook nog andere bundels heeft, te veel is. Dit maakt het erg lastig om alles goed en duidelijk met elkaar te vergelijken. Met deze kennis als basis heeft Belkostenwijzer een formule bedacht welke gebruikt kan worden om alles met elkaar te vergelijken.

De vergelijk-formule van Belkostenwijzer

Om een goede vergelijking te maken tussen alle verschillende telefoon abonnementen van alle providers hebben wij de keuze gemaakt om vanuit jouw gebruik te rekenen. Vanuit een gebruik is het namelijk mogelijk om hier alle abonnementen overheen te leggen. Hierbij bekijkt Belkostenwijzer indien het mogelijk is om goedkoper uit te zijn als er verschillende bundels worden toegevoegd.

Soms is het beter om een lager abonnement te nemen en hierbij een bundel, zodat je goedkoper uit bent. Of soms is het beter om een aantal minuten buiten de bundel te bellen dan een hoger abonnement te nemen.

Omdat een voorbeeld het duidelijkste beeld geeft, hierbij:

Voorbeeld 1: Gebruik: 180 belminuten, 50 sms’jes, 250MB per maand
Mogelijkheid 1: €20/maand = abonnement met 300 minuten & 300 MB per maand
Mogelijkheid 2: €15/maand = abonnement met 200 minuten & 300 MB per maand
: €3/maand = bundel van 50 sms’jes.

Zoals je kunt zien is een abonnement met een bundel goedkoper dan een standaard abonnement.