IOS Operating System

Android operating system   iPhone operating system   Blackberry operating system   Windows Phone operating system

iPhone operating system

De iPhone is een smartphone in de reeks succesvolle producten die Apple uitbracht. Deze alom bekende mobiele telefoon onderscheidt zich van alle andere smartphones. De iPhone maakt gebruik van een eigen besturingssysteem, kent talloze opties en weet de gebruiker te voorzien van de gemakken van mobiel internet. Sinds Steve Jobs in 2007de iPhone aankondigde, is deze smartphone een ongekend populair product. Intussen zijn er verschillende iPhone modellen uitgebracht en wordt dit type smartphone nog steeds vernieuwd. iPhone abonnementen met het nieuwste model, de iPhone 4s, zijn enorm geliefd. Naast iPhone 4S abonnementen zijn er ook nog iPhone 4 abonnementen, iPhone 3GS abonnementen, en waarschijnlijk in de herfst van 2012 al de iPhone 5 abonnementen.

Werking iPhone en iOS

iOS. Naast de iPad, iPod Touch en Apple TV en de iPhones maakt geen enkel product gebruik van deze technologie. Dit besturingssysteem iOs is ontworpen en gemaakt door Apple zelf. De iPhone 4S maakt gebruik van de nieuwste en huidige versie, iPhone OS 5.0.1. Dit besturingssysteem maakt het onder andere mogelijk te multitasken en gebruik te maken van de applicaties en netwerken. De updates komen meestal de accuduur ten goede en verhelpen bugs in applicaties.In tegenstelling tot andere smartphones, maken de iPhone smartphones gebruik van een eigen besturingssysteem, namelijk

Om de iPhone te bedienen, wordt vrijwel alleen het touchscreen gebruikt. Met een aanraking van de vinger kan een functie worden geactiveerd. Ook andere bewegingen kunnen worden gebruikt: het naar elkaar toe bewegen van de vingers kan foto’s uitzoomen, van elkaar af zoomt in. Het activeren van de iPhone kan worden gedaan met een vingeraanraking op het scherm. Helemaal in combinatie met mobiel internet voor de iPhone kent deze smartphone ontzettend veel mogelijkheden. Mailen, mobiel internet, (online) muziek luisteren, films kijken en foto’s maken behoren tot de mogelijkheden van de iPhone. Ook kan de hulp van een computer worden ingeschakeld om het gebruik gemakkelijker te maken, bijvoorbeeld met het programma iTunes.

Naast de aanraking met de vingers, kan de iPhone 4 ook bediend worden met enkele knoppen. Bovenop, aan de rechterkant zit een kleine aan/uitknop. Hiermee kan het scherm of het hele toestel aan- of uitgezet worden. Aan de linkerkant van het toestel is de volumeregeling te vinden, alsmede een knop om het geluid helemaal uit te schakelen. De meest opvallende knop is die onder het scherm. Deze gecentreerde, zwarte knop sluit applicaties af en gaat terug naar het beginscherm.

Verkrijgbaarheid van de iPhone

iPhone kopen bij www.theiPhone.nl.
De iPhone 4S is te verkrijgen bij de meeste telecom providers. Doorgaans wordt de iPhone verstrekt bij het afsluiten van een abonnement in combinatie met mobiel internet. Abonnementsprijzen liggen dan vrijwel altijd het eerste (half) jaar lager. Daarna ligt de abonnementsprijs ongeveer tussen de €30 en €60 per maand. Meestal moet er worden betaald voor het toestel. De iPhone smartphone van Apple is ook los te verkrijgen. De prijs hiervan is afhankelijk van de opslagcapaciteit van het toestel. De prijzen variëren hierin vanaf ongeveer €625,- tot €941,-.
Het is ook mogelijk om de iPhone 4s te kopen, of de iPhone 5 bestellen.

Soorten iPhones

De eerste iPhone stamt uit 2009 en draagt de naam iPhone 3G. De opvolgers waren de iPhone 3GS, de iPhone 4 en het meest recente model uit 2011 heet de iPhone 4S. Er zijn al veel speculaties over de iPhone 5, maar waarschijnlijk komt de iPhone 5 in de herfst online. Veranderingen tussen deze modellen zijn onder andere de snelheid van de smartphone, de kwaliteit van de camera, het formaat (en daarbij de handzaamheid en het gewicht) en de opslagcapaciteit. Het type iPhone 4S, die nu bij de nieuwste iPhone abonnementen wordt geleverd, is een waar hoogstandje van Apple. Met een camera van 8 megapixel, grote opslagcapaciteit (16 GB tot 64 GB) en een accu die een stand-by tijd tot wel 200 uur mogelijk maakt, is de iPhone 4S smarthpone is er een van kwaliteit die in de smaak valt bij het grote publiek.

Apple iPhone IOS 5.0 Review

Overzicht appstore iconiPhone Apps

Naast de standaard applicaties die al op de iPhone staan, kunnen er nog applicaties worden gedownload via mobiel internet of WiFi. Het is hiervoor niet noodzakelijk dat de iPhone is ontvangen bij een abonnement. Indien de smartphone verbinding heeft met het internet, kunnen er applicaties gedownload worden. Een overzicht van de beschikbare applicaties kan worden gevonden in de App Store. Door in te loggen in deze zogenaamde softwarewinkel kan er toegang worden verkregen tot meer dan een half miljoen applicaties speciaal gemaakt voor de iPhone. Niet alle apps zijn gratis, voor sommige programma’s moet er worden betaald. De meest bekende applicaties die worden gedownload uit de App Store zijn onder andere Whatsapp (gratis berichten versturen/soort sms), Shazam (muziek herkennen). Bekende spelletjes voor de iPhone zijn Move the Box, Angry Birds en Wordfeud.

Door het installeren van applicaties wordt de iPhone nog uitgebreider en persoonlijker en kan er gebruik gemaakt worden van nog meer functies. Er komen nog dagelijks nieuwe applicaties in de App Store. Omdat de iPhone 4S een populair product is, ontwikkelen veel bedrijven en nieuwssites (bijvoorbeeld NS, NOS en 9292ov) een applicatie voor de iPhone, die vervolgens in de App Store terecht komt.