iPhone 5s abonnement

iPhone 5s abonnement

iPhone 5s

Op 10 september heeft Apple, de opvolger van de iPhone 5, de nieuwe iPhone 5S aangekondigd. Volgens Apple zal de iPhone 5S vanaf 20 september in de Amerikaanse telefoonwinkels verkrijgbaar zijn. De iPhone 5S is van af 25 oktober beschikbaar in Nederland. Natuurlijk heeft Belkostenwijzer.nl voor jou alle informatie over de iPhone 5S op een rijtje gezet.

Start met vergelijken en sluit je iPhone 5S met abonnement nu af!

 

Wat is er nieuw aan de iPhone 5s

De iPhone 5S is uitgerust met enkele verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger de iPhone 5. Deze verbeteringen zorgen ervoor dat de iPhone 5S gemakkelijker te beveiligen en de te bedienen is.

Op het gebied van persoonlijke beveiliging heeft de iPhone 5S een vingerprint scanner waarmee jij de enige bent die de telefoon kan activeren. Jouw vingerafdruk is uniek en daardoor is de beveiliging van jouw toestel ook uniek.

Anders dan voorheen, toen had je alleen de keuze uit een zwarte of een witte iPhone, is de iPhone 5S is leverbaar in 3 verschillende kleuren: Zilver, Goud en Grijs

Ook intern heeft Apple de iPhone 5S van een upgrade voorzien. Het toestel is nu uitgerust met een nieuwe en snellere processor en Apple heeft de kwaliteit van de camera verbeterd.

 

Touch ID

 

De iPhone 5S is voorzien van een vingerprint scanner, een nieuw soort home button, waarmee het toestel jouw vingerafdruk kan herkennen. Het is een unieke beveiliging die wordt opgeheven zodra jij jouw vinger op deze scanner legt. Het gebruik van een code om het toestel te “locken” is dus niet meer nodig.

Omdat het oog ook wat wil heeft Apple een zilverkleurige rand om de home button gelegd. Deze zilverkleurige rand is ook de scanner van jouw vingerafdruk.

 

Camera

Net zoals zijn voorganger heeft de iPhone 5S een 8 megapixel camera aan de achterzijde en aan de voorzijde treffen we nu een HD camera aan. De hoofdcamera is nu uitgerust met een “True Tone” flitser die het mogelijk maakt om zowel koud als warm licht te herkennen. In combinatie met een verbeterde sensor is het nu mogelijk om mooiere foto’s in moeilijkere omstandigheden te maken. Door de toepassing van deze technologie zijn de foto’s meer natuurgetrouw en van betere kwaliteit.

 

Door aanpassingen van de camera software kan je nu video maken waarbij je filmt met 120 frames per seconde. De camera ondersteund HD video en je hebt de mogelijkheid om jouw video in slow-motion af te spelen.  De nieuwe camera software biedt ook een burst modus waarmee je een mogelijkheid hebt om 10 foto’s snel achter elkaar te maken.

Kleuren iPhone 5s

 

De iPhone 5s is in 3 kleuren leverbaar. Dit zijn de kleuren zilver, grafiet/grijs en goud. De goude kleur is een nieuwe kleur van Apple. Hiermee stappen ze af van hun standaart kleuren pallet.

Apple heeft geen reden gegeven waarom ze een gouden exemplaar van een iPhone 5s gaan leveren. Waarom er dus wordt afgeweken is niet duidelijk!

De kleuren zijn wel iets aangepast dan de iPhone 5. Zo is zwart geen zwart meer, maar grafiet/grijs. Wit wordt zilver genoemd. De witte tinten zitten er nog wel in, maar omdat er meer zilvertinten in worden gebruikt wordt hij nu ook zo genoemd.

iPhone 5s specificaties

 

A7 en M7 processoren van Apple

Apple heeft in de nieuwe iPhone 5s 2 verschillende processoren zitten, de Apple A7 processor en de Apple M7 coprocessor. Deze processoren regelen niet alleen de snelheid van de iPhone 5s maar zorgen er ook voor dat je het besturingssysteem en de applicaties beter en stabieler draaien. Hiernaast zorgt de M7 coprocessor ook voor uitstekende grafische ondersteuning waardoor HD video vloeiend wordt afgespeeld, HD foto’s van hoge kwaliteit kunnen worden genomen en meerdere taken gelijktijdig uitgevoerd kunnen worden.

De M7-processor is een motion capture processor. De processor registreert al je bewegingen. Hierdoor is het bijvoorbeeld voor een app als Nike+ mogelijk om je stappen te tellen en de intensiteit van je bewegingen.

De A7-processor is de snellere versie van de A6-processor die de iPhone 5 heeft. Hierdoor is de iPhone 5s sneller dan de iPhone 5. Het toestel start sneller op, en alle apps worden ook sneller geladen. Het multitasken krijgt een heel andere dimensie.

iPhone 5s demo

iOS7 icon

iOS7

IOS7 ziet er totaal anders uit dan alle voorgangen van de operationele software waar de iPhone 5s op draait. Alles is zo gemaakt dat het een 3D effect moet creëren. Je achtergrond beweegt mee met de bewegingen van je handen waardoor het lijkt alsof de iconen van de applicaties naar voren komen.

Apple heeft ervoor gekozen om ook een extra status balk aan de software toe te voegen. Deze schuif je van onder uit omhoog. Je kan in deze balk bijvoorbeeld je bleutooth en wifi aan en uit zetten. Ook heb je direct een zaklamp tot je beschikking. Dat is wel makkelijk omdat je dan niet een app daarvoor hoeft te downloaden. Je kan ook je geluid regelen en de helderheid van je display.

Ook is je status balk doorschijnend. Zo lijkt het net alsof je een groter display hebt, omdat je de achtergrond door ziet schijnen. Je kan daarin tegen wel nog goed de tijd en de batterij status zien.