iPhone 5c abonnement

iPhone 5c
iPhone 5c abonnementen

Op 10 september 2013 heeft Apple de nieuwe iPhone 5C smartphone aangekondigd. Volgens Apple zal de iPhone 5C vanaf 20 september in de Amerikaanse telefoonwinkels verkrijgbaar zijn. De iPhone 5C is van af 25 oktober beschikbaar in Nederland.

Natuurlijk heeft BelkostenWijzer.nl alle informatie over de iPhone 5C op een rijtje gezet.

Meer informatie over de iPhone 5S. Start met vergelijken en sluit je iPhone 5C met abonnement nu af!

Wat is er nieuw aan de iPhone 5c

Wat is er nieuw aan de iPhone 5c

Met de introductie van de iPhone 5c heeft Apple een andere weg ingeslagen waarmee het bedrijf een sterke positie in het middensegment van de markt wil veroveren. In plaats van aluminium en glas te gebruiken heeft Apple ervoor gekozen om de iPhone 5c van polycarbonaat te maken, een speciaal soort plastic wat heel sterk is.

De iPhone 5c is een goedkoper toestel, een budget smartphone. Deze moet in het middensegment van de smartphonemarkt de concurrentie aangaan met vergelijkbare toestellen van vooral Samsung, Nokia en HTC.

Verrassend is dat de iPhone 5c in 5 kleuren leverbaar is. Dit is een idee dat voort is gekomen uit de iPod serie die ook in verschillende kleuren leverbaar zijn.

Kies je favoriete kleur

iPhone 5c kleuren

Apple noemt de iPhone 5c “De smartphone voor kleurrijke mensen” en heeft deze smartphone in 5 kleuren.

Apple levert de iPhone 5c in de kleuren wit, roze, geel, blauw en groen. De toestellen zijn van polycarbonaat gemaakt waardoor de kleur niet zal vervagen of dat er een andere kleur zichtbaar wordt als de telefoon krassen krijgt.

Er zijn ook verschillende cases te verkrijgen voor de iPhone 5c die de kleuren van de iPhone accentueren waardoor het net wat mooier wordt. De cases zijn voorzien van “gaten” zodat de originele kleur van de iPhone 5c op deze plaatsen nog zichtbaar is.

iPhone 5c camera

Camera

De iPhone 5c heeft net als zijn voorganger, de iPhone 4S, een 8 megapixel camera die in staat is om 1080P video opnames te maken.

iPhone 5c camera

Doordat de microfoon bij de iPhone 5c vlak onder de camera is geplaatst wordt het omgevingsgeluid zeer goed opgevangen.

Wat is er nieuw aan de iPhone 5s

Apple iPhone 5c accessoires

Na het uitbrengen van de iPhone 4 was Apple om strategische redenen gestopt met het aanbieden van accessoires. Hier zijn ze echter op teruggekomen en hebben met het lanceren van de iPhone 5c gekozen om ook enkele accessoires uit te brengen. Een voorbeeld hiervan is de Apple Dock voor de iPhone 5, iPhone 5s en de iPhone 5c.

Hiernaast biedt Apple ook design cases in de kleuren van de iPhone 5c aan. Deze design cases hebben meerdere gaten in de achterzijde waardoor je de kleuren van de iPhone 5c en de cases speels kan combineren.

iPhone 5c specificaties iPhone 5c specificaties

A6 Chips iPhone 5c

A6 processoren van Apple

De iPhone 5c bevat dezelfde A6 processor als die van de iPhone 5 waardoor deze smartphone snel en stabiel is. Vergeleken met de specificaties van de iPhone 5s is de iPhone 5c een budget smartphone. Een grote stap vooruit is dat deze processor ook ondersteuning biedt aan een groot aantal 4G frequenties waardoor het toestel nu ook geschikt is voor het nieuwe 4G netwerk in Nederland.

Heb je een iPhone 4 of een iPhone 4s, dan is de aanschaf van een iPhone 5c een goede keuze. De processor is vele malen sneller en stabieler en biedt, ook door het nieuwe besturingssysteem iOS 7,  uitstekende mogelijkheden om te multitasken.

Met dit budget toestel wil Apple zich op het middensegment van de smartphonemarkt richten waarbij vooral de consumenten worden aangesproken die een iPhone willen hebben maar daar niet veel geld aan willen uitgeven. 

iPhone 5c demo


iOS7 icon

iOS7

De iPhone 5c is geïnstalleerd met het nieuwe iOS 7 besturingssysteem dat een totaal nieuwe uitstraling heeft. Apple heeft de software compleet nieuw vormgegeven om ervoor te zorgen dat het 3D effect werkelijk beleefd kan worden. Zo beweegt de achtergrond mee met de bewegingen van je handen waardoor het lijkt alsof de iconen van de applicaties naar voren komen.

De interface is met opzet eenvoudig gehouden waarbij alle onnodige balken en knoppen zijn verwijderd. Apple heeft er wel voor gekozen om een extra status balk aan de software toe te voegen. Deze schuif je van onder omhoog waarmee je gelijk een overzicht hebt van de applicaties die je vaak gebruikt. Via dezelfde statusbalk van de iPhone kan je ook direct de instellingen zoals Bluetooth, WiFi, geluidsvolume en helderheid van het scherm regelen. De statusbalk is transparant waardoor het lijkt alsof je een groter display hebt, je kan daarbij wel gewoon de tijd en de status van de batterij nog steeds goed zien.