iPhone 5 abonnement

iphone-5

De nieuwe iPhone 5 was op 12 september 2012 aangekondigd door Apple en kwam op 28 september 2012 naar ons land. Iets minder dan een jaar na de lancering van de iPhone 4S. Hier valt alle informatie te lezen over de nieuwe iPhone 5 inclusief abonnementen en je kan deze abonnementen vergelijken.

Start met vergelijken en sluit je iPhone 5 met abonnement nu af!

Wat is er nieuw aan de iPhone 5

De iPhone 5 is sterk verbeterd. Apple heeft gekozen voor een aluminium achterkant die is opgebouwd uit twee verschillende kleuren. Daarmee stapt Apple af van de glazen achterzijde die op de iPhone 4 en de iPhone 4S zit.

De iPhone 5 is in vergelijking met de iPhone 4S 20% lichter en 18% dunner. De accu is lichter terwijl de batterijduur ten opzichte van de iPhone 4S is verbeterd.

De aanrakinggevoelige sensoren van de iPhone 5 zijn gemonteerd in het scherm. Hierdoor heeft de iPhone 5 een betere kijkhoek gekregen, hierdoor heeft de gebruiker minder snel last van zonlicht. De processor is van een A5 naar een A6-chip gegaa. De prestaties van deze chip zijn twee keer beter dan de iPhone 4S. Deze nieuwe processor is bijna een kwart kleiner.

De nieuwe 8-pins connector is voor het eerst toegevoegd aan de iPhone 5. Deze kan op twee manieren in de telefoon. De vorige genaratie iPhones maakten gebruik van de zogeheten 30-pins connector. De nieuwe Lightning-connector is 80 procent kleiner. De oude iPhone accessoires hoeven niet te worden weggegooid. Er is door Apple een speciale adapter gemaakt. Hierdoor kun je de iPhone accessoires nog altijd gebruiken.

4 inch scherm

iPhone 5 retina schermDe iPhone 5 is voorzien van een 4 inch sherm. De oude generatie heeft tot nu toe altijd een scherm gekent van 3,5 inch. Door het dunnere ontwerp is het nog steeds mogelijk om de iPhone 5 goed met de duim te bediennen.

Zoals verwacht heeft de iPhone 5 een Retina scherm. Apple heeft het Retina scherm daarnaast ook verwerkt in de nieuwe iPad en onlangs in de MacBook Pro. Het scherm maakt het mogelijk om haarscherp te browsen, films bekijken en boeken lezen

De iPhone 5 heeft een resolutie van 1136×640. Met dit unieke scherm wordt het mogelijk om een vijfde rij applicaties aan het thuisscherm toe te voegen. Apple heeft voor de telefoon alleen langer gemaakt en niet breder, hier is bewust voor gekozen, omdat het toestel dan goed in de hand blijft liggen. Als hier niet voor was gekozen dan zou het bereik van de duim beperkt zijn.

Panorama modus

De iPhone 5 krijgt net als zijn voorganger de iPhone 4S een 8-megapixel camera. De camera maakt video opnames van 1080P. Doordat de microfoon bij de iPhone 5 vlak onder de camera is geplaast wordt het omgevingsgeluid zeer goed opgevangen.

iPhone 5 panorama view

Dankzij de nieuwe A6-processor is het nu mogelijk om 40 procent sneller foto’s te maken in vergelijking met de iPhone 4S.

iPhone 5 nieuwe (nano) sim kaart

De iPhone 5 heeft een nieuwe sim kaart, de nano simkaart. De iPhone 4 en iPhone 4S hebben een micro sim kaart. Het is niet meer mogelijk om de simkaart bij te laten snijden of knippen. Oude simkaarten zijn niet meer compatibel met de iPhone 5.

Let op: bij het afsluiten van een abonnement moet je een nieuwe nano sim kaart krijgen. Vraag eventueel ook bij je huidige provider naar de nieuwe sim kaart. Als je dit niet doet en geen nano sim kaart hebt, dan kan je de iPhone 5 niet gebruiken.

Wij kunnen mededelen dat de volgende providers die een iPhone 5 abonnement aanbieden deze nieuwe sim kaart wel ondersteunen: Hi, KPN, MTV-Mobile, Telfort, Tele2, T-Mobile, Sizz en Vodafone. Van de overige providers is nog niet bekend wat ze zullen gaan doen met betrekking tot de nano sim kaart.

iPhone 5 zwart

iPhone 5 FaceTime HD

Facetime HD-camera

Aan de voorkant van de iPhone 5 zit een Facetime HD-camera. Deze camera maakt het nu mogelijk om videogesprekken te voeren met een resolutie van 720p.

Deze nieuwe camera bevat 1,2 megapixel en schiet 30 frames per seconde. De stabiliteit van de camera en de gezichtsherkenning zijn hierdoor verbeterd.

iPhone 5 demo

 

iOS6

In iOS 6 krijgt Siri meer functies. De belangrijkste feature is dat Siri ook apps kan opstarten. Ook komt Siri op de nieuwe iPad. Sportverslagen, wedstrijden, of presentaties van een bepaalde speler en/of team kunnen nu ook via Siri opgevraagd worden.

Ook kan Siri nu van restaurants de prijsniveaus, menu’s en sterrenwaardering opvragen. In de nieuwe versie van iOS 6 zijn ook de kaarten (maps) aangepast. Hiervoor is gekozen om het verschil tussen Google en Apple te benadrukken. Zo kan je in de huidige maps 3D-kaarten opvragen zodat er er overheen gevlogen kan worden (flyover). Siri draagt hier ook een extra steentje bij. Je kan Siri vragen stellen tijdens het navigeren. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld te vragen waar het dichtsbijzijnde tankstation ligt.

In iOS 6 is ook een koppeling mogelijk in safari. Als er een tabblad open staat op een ander Apple product (zoals een iPad) dan kan je deze met één knop ook op je MacBook hebben, of terug op je iPhone 5.

In de instellingen van iOS 6 is het mogelijk om met één schakelaar alle nieuwe notificaties uit te schakelen. Ook kunnen er VIP’s ingesteld worden, zodat de mensen die je belangrijk vind je wel kunnen bereiken. Dit heeft een moeilijke naam: Pull-To-Refresh. Wanneer de e-mail adressen zijn gecategoriseerd, dan kan zijn de VIP’S te zien door een sterretje bij de e-mails en push notificaties.Zo kan is gelijk te zien dat een VIP je wilt bereiken. Met het Passbook in iOS 6 is het mogelijk om alle tickets, instapkaarten en pasjes digitaal te bewaren. Via GPS ziet iOS 6 bij welke winkel je bent en zet gelijk al je pasjes voor je neer. Hierdoor kan je sneller winkelen, en weet je dat je altijd alles bij de hand hebt.