Blackberry Operating System

Android operating system   iPhone operating system   Blackberry operating system   Windows Phone operating system

Google Android logo

Werking van Blackberry

De Blackberry is niet meer alleen gericht op het bellen. Het alom bekende design laat dit duidelijk zien. Het toetsenbord maakt het mogelijk snel e-mails en berichten te kunnen typen. Hierdoor is een Blackberry uitermate geschikt voor zakelijke doeleinden. Het is mogelijk om de Blackberry te koppelen aan e-mailsystemen. Voor de particuliere gebruiker heeft een dergelijk design ook veel voordelen, des te meer bij een abonnement met mobiel internet. Het surfen op het internet, het typen van berichtjes en het versturen van e-mails gaat gemakkelijk en snel. De Blackberry maakt gebruik van een eigen besturingssysteem. De meest recente modellen draaien op Blackberry 7 OS. Deze versie van Blackberry’s eigen besturingssysteem staat garant voor sterke grafische eigenschappen, snelle werking en handige functies.

Daarnaast zijn er aanvullende diensten en programma’s die het gebruik van deze smartphone kunnen bevorderen. Bij bijvoorbeeld Blackberry Media Sync kunnen foto’s en muziek tussen telefoon en computer worden gesynchroniseerd. De Blackberry Theme Studio maakt het mogelijk eigen thema’s te ontwerpen en op te slaan en BBM Music (onderdeel van BlackBerry Messenger) voorziet de gebruiker tegen een klein bedrag van vele muzieknummers. Om de smartphone te beschermen is er Blackberry Protect. De telefoon aan een computer koppelen kan worden gerealiseerd met behulp van Blackberry Desktop Software. Voor de zakelijke afnemers zijn er toevoegingen als Blackberry Enterprise Server Express.

Blackberry Ping

Elke Blackberry heeft een eigen identificatienummer, die ook wel PIN wordt genoemd. Deze code bestaat uit 8 cijfers en is voor elk toestel uniek. Door gebruik te maken van deze code, kunnen Blackberry-gebruikers elkaar pingen. De gebruikers voegen elkaar toe als contactpersoon en kunnen vervolgens berichten, foto’s, filmpjes en dergelijke gratis versturen en ontvangen. Ook kan met behulp van GPS de locatie worden gedeeld. Voor deze dienst is een abonnement met mobiel internet of een WiFi-verbinding noodzakelijk. Tevens is deze dienst alleen beschikbaar voor bezitters van een Blackberry abonnement. Doordat ping gratis is en snel werkt, is deze dienst enorm populair onder bezitters van een Blackberry met mobiel internet. Helaas is sinds de komst van What’s app het pingen wat minder populair geworden.

Blackberry operating system

Blackberry is een product van het Canadese ‘Research in Motion’. De Blackberry is een smartphone en sinds kort is er een tablet die deze naam heeft meegekregen. De meeste modellen van Blackberry zijn te herkennen aan een klein scherm met daaronder een qwerty toetsenbord. Doorgaans zijn de smartphones van Blackberry handzaam en zwart. Enkele bekende modellen zijn de Blackberry Bold 9900 en 9790, de Blackberry Curve 9360, de Blackberry Curve 8520 en de Blackberry Torch 9810. De laatste heeft een uitschuifbaar qwerty toetsenbord. Modellen die niet meer een klein display met daaronder een toetsenbord hebben, maar beschikken over een volledig touchscreen zijn onder andere de Blackberry Torch 9860 en de Blackberry Torch 9800.

BlackBerry 7 OS Review

Apps via Blackberry App World

De online winkel met applicaties heet Blackberry App World en verschaft de gebruiker toegang tot ongeveer 60.000 gratis en betaalde applicaties. De huidige versie is Blackberry App World 3.1. Vernieuwingen in deze versie zijn onder andere de mogelijkheden voor het delen van apps via sociale media, en het filteren van waarderingen en inhoud. De meest bekende en gebruikte applicaties zijn Blackberry Messenger, WhatsApp en Facebook. Angry Birds, Who Is It Pro en Email ++ scoren ook goed, maar voor deze applicaties moet worden betaald.