Nokia Lumia 920

nokia-lumia-920-650x650-front

Nokia Lumia 920

Op deze pagina staat alle informatie over de Nokia Lumia 920.

Overzicht Nokia Lumia 920

Het nieuwe vlaggenschip van Nokia word bijna gelanceerd in Nederland. Het toestel is al even vaak gereserveerd als de iPhone 5, en zal naar verwachting goed gaan lopen. Met een vlotte Quad Core processor en Windows Phone 8 word dit een van de topmodellen van dit moment.

De Nokia Lumia 920 is technisch gezien één van de meest innovatieve smartphones in de markt. Dit toestel heeft een camera met optische stabilisatie en is ook voorzien met de mogelijkheid om draadloos op te laden. Het 4.5 inch (11.43 cm) PureMotion HD+-scherm wordt omschreven als het meest innovatieve hoog-resolutie scherm van dit moment. De geboden resolutie van 1268 x 768 pixels is zelfs hoger dan de resolutie van het iPhone 5 Retina scherm. Een andere opmerkelijke prestatie is de integratie van de hardware en het Windows 8 operating system waardoor het toestel optimale prestaties zal leveren.

De “Tegels” op het startscherm van Windows Phone 8 geven real-time informatie. Zonder het startscherm te verlaten zie je wat jouw vrienden op Facebook doen, hoeveel e-mail er zijn ontvangen of waar de volgende vergadering is. Alles samengevat op één overzichtelijk scherm zodat je in één oogopslag geheel bij bent.

Processor Lumia 920

De Snapdragon S4 is een dual core processor waarbij de snelheid van elke kern separaat wordt aangestuurd. Hierdoor is de Snapdragon S4 processor zeer energiezuinig wat hem uitermate geschikt maakt voor mobiele toepassingen. De geïntegreerde Adreno 225 grafische processor biedt ondersteuning voor de laatste Direct 3D protocollen.

Batterij Lumia 920

De Nokia Lumia 920 heeft een 2.000mAh Lithium ion batterij en biedt 460 uur stand-by tijd, 10 tot 18 uur spreektijd, 78 uur muziek weergave of 5 uur video weergave. Je kan de accu draadloos opladen met de innovatieve QI technologie of met de standaard meegeleverde Micro-USB adapter.

Near Field Communication (NFC)

Het draadloos opladen van de batterij vindt plaats via Near Field Communicatie (NFC). Echter kan je met NFC ook draadloos NFC tags uitlezen (web sites, telefoonnummers, business cards etc), draadloos betalen via de “Wallet” en verbinding maken met andere toestellen of accesoires om gegevens uit te wisselen zoals bijvoorbeel foto’s, multimedia, adressen, telefoonnummers en gadgets.

Beeldscherm Lumia 920

Het PureMotion HD+ scherm is een IPS LCD scherm dat speciaal ontwikkeld is voor mobiel gebruik. Dit scherm bevat technologie waarbij het mogelijk is om HD video op 60 frames per seconde af te spelen zonder dat het het beeld wazig wordt. Het scherm biedt automatische kleur aanpassingen (Nacht, zonlicht, kunstlicht e.d.) en heeft een hoge resolutie van 1280×768 WXGA (Hogere resolutie dan iPhone 5 of Samsung Galaxy SIII). Door de Synaptics ClearPad 3 technologie is het zelfs mogelijk het scherm met handschoenen te bedienen.

Camera Lumia 920

De camera van de Nokia Lumia 920 maakt gebruik van de PureView technologie die het mogelijk maakt om zelfs in donkere omgevingen haarscherpe foto’s te maken. De camera heeft een resolutie van 8.7 megapixels, heeft een hoog kwalitative Carl Zeiss-lens, biedt autofocus met tweefase opnametoets en heeft 4x Digitale zoom.

Windows Phone 8

De Nokia Lumia 920 is geïnstalleerd met het laatste Microsoft operating system Windows Phone 8. Het Windows Phone 8 operating system heeft een zeer gebruikersvriendelijke interface en is ontwikkeld is op de basis van het Windows 8 operating system. Hierdoor ontstaat er een geïntegreerd Ecosysteem waar apps, drivers, software en content uitgewisseld worden tussen smartphones, tablet PC’s en desktop systemen.

Specificaties Nokia Lumia 920

In het kort
Scherm PureMotion HD+
Resolutie 1280 x 720
Processor Dual core gram
Camera 8,7 megapixel
Besturing Windows Phone 8
Vormgeving
Vormgeving Candybar
Afmetingen 130,3 x 70,8 x 10,7 mm
Gewicht 185 gram

Foto’s Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 920 zwart VoorkantNokia Lumia 920 zwart AchterkantNokia Lumia 920 zwart Zijkant

Video’s Nokia Lumia 920