Vodafone RED nieuwe abonnement informatie

Vodafone komt met nieuwe abonnementsvormen. Deze nieuwe vormen heten “Vodafone RED Essential, Vodafone RED en Vodafone RED Super”. Vodafone komt per 4 maart met de nieuwe abonnementsvormen. Dit wordt wereldwijd door Vodafone gebruikt. De basisgedachte van Vodafone RED is over de hele wereld hetzelfde, maar de uitwerking van de nieuwe abonnementsvorm kan per land verschillen.

Liever Onbeperkt Bellen of liever een Sim Only abonnement vergelijken.

telefoonabonnementen vergelijken ben  telefoonabonnementen vergelijken hollandsnieuwe telefoonabonnementen vergelijken kpntelefoonabonnementen vergelijken Robin Mobiletelefoonabonnementen vergelijken simpel telefoonabonnementen vergelijken simyo telefoonabonnementen vergelijken tele2    telefoonabonnementen vergelijken telfort   telefoonabonnementen vergelijken t-mobiletelefoonabonnementen vergelijken vodafone telefoonabonnementen vergelijken youfone

De Vodafone Smart abonnementen bevatten minder belminuten en internet. Het internet is niet  langzamer dan bij de Vodafone Red abonnementen. De 4G internetsnelheid ligt op 75 Mbps downlink en 50 Mbpsuplink. In deze abonnementen zit ook geen “vervangend toestel service” meer. Ook betaal je voor een gesprek met de klantenservice. Wil jij ook een telefoon met de nieuwe RED abonnementsvormen, of wil je deze vergelijken? Dat kan bij BelkostenWijzer, Vergelijk Vodafone abonnementen

Wat is nieuw bij Vodafone RED

De nieuwe abonnementen zijn anders van opzet dan de huidige abonnementsvormen. Er komen 3 nieuwe type abonnementen onder de naam RED. Dat zijn: RED Essential, RED en RED Super. Standaard zit bij RED en RED Essential smartphone catagorie B. Bij RED Super zit smartphone catagorie C. De telefoon is direct eigendom van jou. Deze hoeft niet terug gegeven te worden aan Vodafone.

Bij een RED abonnement telefoon moet de telefoon worden afbetaald. Dit kan op twee manieren. De eerste is door het bedrag in één keer neer te leggen. De tweede is door per maand een extra bedrag te betalen. Dit bedrag zal dan in een extra bundel zitten. Om een duidelijke prijs te krijgen zijn er telefoon categorieën. Elk telefoon hoort bij een categorie en daar zit een prijs aan vast.

Wil je geen high end smartphone hebben, en ben je al blij met een Samsung Galaxy S Advance? Dan wordt je Vodafone RED abonnement goedkoper. Door deze onderwaardering in je toestel ben je maandelijks €5,- goedkoper uit. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een goedkopere smartphone waardoor je abonnement goedkoper wordt. Dit was in de oude Bel+Sms+Web abonnementen niet mogelijk.

Vodafone RED Plus

Per 15 April 2013 heeft Vodafone een nieuwe bundel geïntroduceerd. Vodafone RED Plus. Dit abonnement bied alle mogelijkheden als Vodafone RED, maar extra heeft dit nieuwe abonnement ook onbeperkt bellen in het buitenland in het abonnement zitten. Voor de consumenten die veel in het buitenland zitten, of die tegen de grens aan wonen is dit het ideale abonnement.

Het abonnement heeft een basisprijs van € 82,- per maand. Het internet van 2 GB kan je ook gebruiken in het buitenland. Natuurlijk zit bellen van Nederland naar het buitenland niet binnen de bundel. Hier betaal je het regulier tarief.

Verschil tussen abonnementen (oude, RED, toestel lease)

Betalen voor telefoon
Vodafone RED Zelf de keus. Het toestel is gratis met de smartphone catagorie, of zelf betalen in een keer, of via een bundel per maand
Telefoon bij abonnement
Gratis of éénmalig een bijdrage, kosten van de telefoon zitten in het abonnement
Telefoon bij lease Per maand “Toestel Lease” bedrag
Bij stuk gaan
Vodafone RED Plus Vervangend toestel, de volgende werkdag
Telefoon bij abonnement Zelf betalen
Telefoon bij lease Binnen 4 uur nieuwe telefoon
Van wie is de telefoon?
Vodafone RED Jezelf
Telefoon kopen Jezelf
Telefoon bij lease De provider (HI, KPN en Telfort)
Is de telefoon verzekerd?
Vodafone RED Nee, kan je zelf wel voor kiezen
Telefoon kopen Nee, kan je zelf wel voor kiezen
Telefoon bij lease Ja, dekt alleen geen schades.

Toestel categorieën vergelijken

Voor Toestelcatagorie bij Vodafone bestaan verschillende categorieën. Deze lopen vanaf categorie A t/m F.

Elke smartphone hoort bij een categorie:

  • Catagorie A, hiervoor heb je een instap smartphone, dit is voor de lichte gebruikers onder ons.
  • Catagorie B, hier zitten al wat betere smartphone’s. in.
  • Vanaf catagorie C komen de high end modellen aan bod.

Voor de klanten die weinig belminuten verbruiken en minder data nodig hebben, kan er nog gekozen worden voor de nieuwe Vodafone Smart abonnementen. Hier zit dezelfde catagoriestructuur ingebouwd.

Dit is bedoeld om deze abonnementen zo laag mogelijk te houden voor de kleingebruikers. Word er gekozen voor een toestel  die in categorie B valt of hoger, dan moet de klant een eenmalige bijbetaling doen.

Toestel categorie prijs vergelijken Vodafone abonnementen

Hieronder zie je de vergelijking tussen de verschillende Toestelcategorieën. Hier zijn geen extra kortingen en acties meegenomen. Wil je vergelijken inclusief acties, gebruik dan de telefoon abonnement vergelijking tool van BelkostenWijzer.

RED Essential Prijs standaard Betaling toestel Prijs/mnd
Toestel categorie A € 44,- – € 5,00 € 39,-
Toestel categorie B (inclusief) € 44,- + € 0,00 € 44,-
Toestel categorie C € 44,- + € 5,00 € 49,-
Toestel categorie D € 44,- + € 10,00 € 54,-
Toestel categorie E € 44,- + € 15,00 € 59,-
Toestel categorie F € 44,- + € 20,00 € 64,-
RED Prijs standaard Betaling toestel Prijs/mnd
Toestel categorie A € 49,- – € 5,00 € 44,-
Toestel categorie B (inclusief) € 49,- + € 0,00 € 49,-
Toestel categorie C € 49,- + € 5,00 € 54,-
Toestel categorie D € 49,- + € 10,00 € 59,-
Toestel categorie E € 49,- + € 15,00 € 64,-
Toestel categorie F € 49,- + € 20,00 € 69,-
RED Super Prijs standaard Betaling toestel Prijs/mnd
Toestel categorie A € 75,- – € 10,00 € 65,-
Toestel categorie B € 75,- – € 5,00 € 70,-
Toestel categorie C (inclusief) € 75,- + € 0,00 € 75,-
Toestel categorie D € 75,- + € 5,00 € 80,-
Toestel categorie E € 75,- + € 10,00 € 85,-
Toestel categorie F € 75,- + € 15,00 € 90,-
RED Plus Prijs standaard Betaling toestel Prijs/mnd
Toestel categorie A € 92,- – € 5,00 € 87,-
Toestel categorie B (inclusief) € 92,- + € 0,00 € 92,-
Toestel categorie C € 92,- + € 5,00 € 97,-
Toestel categorie D € 92,- + € 10,00 € 102,-
Toestel categorie E € 92,- + € 15,00 € 107,-
Toestel categorie F € 92,- + € 20,00 € 112,-

Extra’s op de abonnementen

Vodafone biedt op de RED abonnementen ook extra gratis opties. Wij hebben ze op een rij gezet:
My Vodafone App. Hier kan je altijd je gebruik in de gaten houden.
Smartphone Crew. 24/7 klantenservice waar je ook bent. (Alleen bij de RED Super heb je een super snelle hotline).Vodafone Cloud service. 5 GB aan cloud opslag gratis. Nooit meer je contacten en je foto’s kwijt.
Gratis Vodafone Security. Overal je telefoon kunnen blokkeren en beheren. Gratis vervangende toestel service bij Vodafone Red Super reparatie van je telefoon.
Aanbiedingen bij andere winkels via je mobiel. Klanten van Vodafone krijgen meer korting dan klanten bij een andere provider.

Multisim

Vodafone biedt ook multisim aan. Dit is interessant voor klanten die een tablet, laptop of overige mobiele apparaten hebben. Een multisim is te krijgen bij een Vodafone Smart abonnementen, en uiteraard bij de Vodafone RED abonnementen.

Een multisim kan gelijktijdig met je huidige simkaart aanstaan en gebruikt worden, dit wordt mogelijk gemaakt doordat er een apart nummer voor de tweede simkaart is. Wanneer je kiest voor een multisim krijg je 200 MB extra internet.

Voorbeelden:

    • Je kiest een Vodafone RED Abonnement met 1.000 MB internet. Daarbij neem je een multisim. Je krijgt dan in totaal 1.200 MB.
    • Je kiest een Vodafone RED Abonnement met 1.000 MB internet. Daarbij neem je 2 multisimkaarten. Je krijgt dan in totaal 1.400 MB. Voor deze optie betaal je wel voor allebei de multisimkaarten.

Wat kost een multisim?

Een multisim kost 5 euro per maand. Je kan maximaal 2 extra multisimkaarten bestellen voor 5 euro per stuk per maand. Op het Vodafone RED Super abonnement is 1 multisim gratis.

Let op bij bestelling van een multi sim zit er een aansluitkosten bij van €7,50. Bij het RED Super abonnement is de eerste multisim gratis. Ook de aansluitkosten hiervan.

Hoe ziet een Vodafone abonnement er uit

De abonnementen zijn totaal pakketten. Deze pakketten bevatten: Belminuten, smsjes en internet. Vanaf de Vodafone RED bundel bel en sms je onbeperkt. Hier zit wel een fair use policy op. Als je er teveel gebruik/misbruik van maakt, dan wordt je geblokkeerd. Gebruik je het alleen voor prive doeleinden, dan is er geen probleem. Bij misbruik moet je denken aan bijvoorbeeld het opstarten van een belhuis, onnodig gebruik door je telefoon als babyfoon te gebruiken.

Je internet heeft wel altijd een maximaal aantal MB’s. Je wordt per sms op de hoogte gehouden van je data gebruik.

Vodafone biedt de optie om na je datalimiet voor 2 euro 100 MB te krijgen of een snelheidsverlaging 64 Kbps downlink en 32 Kbps uplinknaar. Deze zal zichzelf bijven activeren totdat je weer een nieuwe bundel krijgt.

Abonnement Bel Sms MB
Vodafone Start 200 100 Onbeperkt 200 MB
Vodafone Smart M 150 Onbeperkt 1.500 MB
Vodafone Smart L 150 Onbeperkt 5.000 MB
Vodafone RED Essential Onbeperkt Onbeperkt 1.500 MB
Vodafone RED Onbeperkt Onbeperkt 5.000 MB
Vodafone RED Super Onbeperkt Onbeperkt 12.000 MB
Vodafone RED Black Onbeperkt Onbeperkt 24.000 MB

Vodafone RED Sim Only

Vodafone kent ook de Vodafone RED sim only abonnementen. Deze abonnementen zijn voor dezelfde voorwaarden als de gewone abonnementen maar dan goedkoper, doordat er geen toestel bij zit.
Hieronder een overzicht over alle kosten van de Vodafone RED Sim Only Abonnementen.

12 maanden met internet
24 maanden met internet

 

Meer informatie over Vodafone RED Sim Only Abonnement.

Vodafone Smart 4G Sim Only

Vodafone heeft naast de Vodafone RED sim only abonnementen ook Vodafone Smart 4G Sim Only abonnementen. Deze abonnementen zijn goedkoper dan de Vodafone RED Sim Only abonnementen, doordat er minder belminuten en internet  in het abonnement zit.

Hieronder een overzicht over alle kosten van de Vodafone Smart 4G Sim Only Abonnementen.

12 maanden met internet
24 maanden met internet

 

Meer informatie over Vodafone Smart 4G Sim Only abonnement.

Vodafone Scherp Sim Only

De Vodafone Scherp abonnementen zijn goedkoopste abonnementen van Vodafone.

Hieronder een overzicht over alle kosten van de Vodafone Sherp Sim Only Abonnementen.

12 maanden met internet
24 maanden met internet

 

Meer informatie over Vodafone Scherp Sim Only abonnement.

New Phone Every Year Vodafone

New Phone Every Year

Vodafone introduceert per 1 juli 2013 “New Phone Every Year”. Het idee hierachter is dat je voor een bepaald bedrag per maand, het jaar erop weer een nieuwe telefoon kan afnemen.

Het maandbedrag wat je extra betaald is 10 euro per maand, voor een periode van 12 maanden. Hierna stopt de extra bijbetaling. Je krijgt van Vodafone een uitnodiging om een nieuw toestel uit te zoeken.

De uitnodiging die je krijgt kan je inwisselen tot 20 maanden van je abonnement. Daarna vervalt de uitnodiging omdat je dan kan verlengen.

Wanneer je na 12 maanden kiest om het huidige toestel te houden dan krijg je 120 euro terug, minus 30 euro administratiekosten. Let wel op, wanneer je te lang wacht met doorgeven dat je dit bedrag terug wilt krijgen, dan ben je het kwijt. Je hebt 8 maanden de tijd om je keuze door te geven. Daarna ben je het kwijt en vervalt het recht om van deze service gebruik te maken.

Aan de “New Phone Every Year” zitten wel voorwaarden aan verbonden. Bijvoorbeeld dat wanneer je huidige telefoon zware krassen heeft en je wilt die inruilen. Hier moet dan bijbetaald worden. Lees de voorwaarden goed door.

Hierbij de Vodafone Voorwaarden

Vodafone New Phone Every Year